Cum se confiază cireșele acasă?

Câteva borcane de cireșe confiate, conservate la tine acasă, pe care le poți folosi la ornat prăjituri, înghețată, cocktailuri, chiar și la fripturi, sau pe care le poți consuma ca atare. Nu sună rău. Merită încercat pentru a evita cumpărarea fructelor confiate din comerț, pline de zahăr și coloranți.

Confierea durează mai multe zile, pentru ca cireșele să aibă timp să absoarbă siropul concentrat de zahăr. Deși se întinde pe o perioadă mai lungă de timp, nu durează mai mult de 20 de minute tot procesul de preparare.

Ingrediente:
Pentru 1kg de cireșe, avem nevoie de:

  • 1kg de zahăr;
  • 400g apă;
  • zeama de la o lămâie mare;
  • 300g glucoză.

Mod de preparare:
Ziua 1️⃣:
Spală cireșele, dar nu le rupe codița; astfel le vei putea folosi pentru a decora viitoarele deserturi.
Apa și zahărul se pun la fiert. După ce fierb, se adună spuma formată. Pentru a verifica dacă siropul este gata, punem o picătură de sirop într-un pahar cu apă rece. Picătura nu trebuie să se împrăștie, dar nici să fie foarte tare, consistența perfectă este cea „gumată”. Dacă se împrăștie, mai lăsăm la fiert. Dacă e prea tare, mai adăugăm câteva linguri de apă în oală.
Urmează să adăugăm cireșele și zeama de lămâie. Lăsăm la fiert încă un sfert de oră. Pentru a amesteca conținutul, doar mișcăm oala ușor, nu fructele. Nu uităm să adunăm spuma care apare.
Acoperim cratița cu un tifon umed sau cu o cârpă umedă și așteptăm până a doua zi. Trebuie să se răcească încet.
Ziua 2️⃣:
Strecurăm fructele de sirop. În sirop vom adăuga glucoza și dăm totul în clocot, apoi adăugăm cireșele înapoi și mai lăsăm 10 minute să fiarbă. Acoperim din nou cu un tifon umed.
Ziua 3️⃣:
Siropul îl strecurăm și îl clocotim iar. Adăugăm fructele și mai lăsăm să fiarbă 10 minute.
La final, așezăm totul în borcane, așa fierbinte, le întoarcem cu capacul în jos și le acoperim cu o pătură până a doua zi.

👀 Continuă să ne urmărești și vei descoperi o rețetă cel puțin interesantă în care poți integra cireșele confiate.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.