Cireșe „îmbătate”/Cireșe înmuiate în vodka

Psst.. ai un borcan de cireșe confiate la îndemână? Sper că da, dacă ai urmat rețeta anterioară. Dacă nu știi despre ce este vorba, dă un simplu click aici:
👉🏻 https://ipiata.ro/cum-se-confiaza-ciresele-acasa/

Uite o rețetă cel puțin interesantă în care vedeta este cireașa confiată.. puțin îmbătată. 

Ingrediente:
Vei avea nevoie de (pentru aproximativ un borcan de cireșe):

  • 100g cremă de brânză;
  • 25g zahăr pudră;
  • 1 lingură frișcă;
  • 1 linguriță esență de vanilie;
  • vodka/whisky;
  • 85g biscuiți mărunțiți.

Mod de preparare:
Cireșele se iau și se lasă la înmuiat în vodka pentru o oră. Poți folosi și whisky.
Având în vedere cantitatea de cireșe pe care vrei să le „îmbeți”, măsoară-ți ingredientele pentru cremă. Dacă folosești un borcan de cireșe, atunci urmează cantitățile descrise.
Într-un bol, combină crema de brânză și zahărul pudră, până textura devine fină, apoi adaugă frișca și esența de vanilie și continuă să amesteci. Înmoaie cireșele din nou, de data aceasta în amestecul obținut, apoi în biscuiții mărunțiți și gata!

Mai simplu, poți acoperi cireșele cu ciocolată topită, albă sau neagră, totul depinde de gustul tău. Indiferent de ingredientele alese pentru cremă, rezultatul este la fel de delicios.